jambalaya1_webb
Så här har de skrivit om boken:

”Cirkusdirektör Caramba tycker att han är kung på att lösa mysterier. Men när cirkusens stjärna Jambalaya blir falskt anklagad för att ha stulit museets drottningkrona, ställs Caramba inför ett riktigt marigt fall.

Tur att han får hjälp av sin rådige medhjälpare Hubert!”polisen_webb

Bitar ur boken:

oflax och fågelbajs

Cirkus Caramba hade kommit till hamnstaden Todde-loo. Det var lördag och caféerna var fyllda av helglediga och turister. Duvorna på torget var så feta av alla godbitar som föll från borden att de inte längre orkade flyga.
– Kom närmare senjorer och senjoritas! ropade cirkusdirektör Caramba med en konstig brytning.
Caramba ville gärna vara spanjor, men egentligen kom han från Säffle.

1duva_svvDrottningen och den stulna kronan

– Senjor polis, vi kräver att få veta varför ni har fängslat Jambalya, sa Caramba och lade armarna i kors.
– Kräver? Vår fattiga stad Todde-loo har blivit bestulen på sitt mest berömda föremål – drottningkronan, sa polisen. Hon stannar tills hon berättat var den är gömd.
– Du kan inte fängsla henne utan bevis, pep Hubert.polisen_kap2
Polisen ställde sig upp och viftade med synålen.
– Bevis ett. Hon är den enda som kunnat ta sig in. Dörren var låst på utsidan och en vakt stod utanför. Bevis två: Det finns spår vid platsen där kronan fanns.
– Dessutom, sa han och höjde rösten. I dag är det 15 maj och vi firar Drottningens dag. Det är den enda dagen på hela året då kronan visas på museet. Precis då råkar er cirkus komma hit, och Jambalya råkar klättra in på museet, och kronan råkar försvinna. Är det en slump? Nej, det tror jag inte.
pantbanken_kap4